📜 تِلِم زنی :

گالشه ونگه وا بورده شِه وِسِّه
گو راغون و پلا بورده شه وسه

تِلِم کو ،ترشه دو کو،انبس دو کو
زرده منگو دوشا بورده شه وسه

تِلِم زنی ” در حقیقت نوعی تلاش برای تبدیل یک محصول به چند فرآورده و محصول دیگر می‌باشد.
👇
اگر چه این سنت زیبا در دنیای امروز که کم کم رو به زوال نهاده است، اما هنوز هم می‌توان در گوشه و کنار خطه سرسبز مازندران مردان و زنان روستایی پرتلاش و زحمت کشی را یافت که پای آئین‌ها و رسومات پیشینیان خود ایستاده اند و آنرا زنده نگه می‌دارند.
👇
اما معلوم نیست آیا بعد از این دوستان که هنوز به این سنت و آئین علاقه نشان می‌دهند و آنرا پا برجا نگه داشتن کسی دیگری هم علاقه دارد یا خیر؟ اما بهرحال این دوستان فعلا آنرا زنده و پویا نگه داشته اند.
👇
شاید ” تِلِم زنی ” به ظاهر کار ساده‌ای باشد و هر کسی فکر کند که می‌تواند آنرا انجام دهد، اما در عمل باید برخی حقایق ” تِلِم زنی ” را نیز دانست و به آن علم داد شرایط آب و هوایی در ” تِلِم زنی ” تاثیر مستقیم دارد و باید در هر شرایط آب و هوایی شیوه خاص خودش را به کار برد.
👇
در طول مدتی که ” تِلِم زنی ” انجام می‌شود و معمولا تا یک ساعت و نیم طول می‌کشد با توجه به شرایط ماست باید آب گرم به آن بطور متناوب اضافه شود و البته هر چقدر ماست سردتر باشد به همان میزان نیاز به آب گرم و ولرم دارد.

#تِلِم_زنی

─═༅𖣔❅ ⃟ ⃟ 📚 ⃟ ⃟ ❅𖣔༅═─
#پژوهش_تبارشناسی_اِدمُلّاوَند
@edmolavand ﷽
📡✦‎‌‌‌࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
#آوات_قلم
http://mohsendadashpour2021.blogfa.com
📡✦‎‌‌‌࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─